Kuka tietää maalauksen kuolemantanssista Tallinnan Nigulisten kirkossa?

Maalaushan on tälläinen:

Ja kuvistyön aiheenamme oli "uudistaa" joku maalaus. Ja uskallan väittää, että kenellekään ei liene epäselvää minkä maalauksen nyt sitten valitsin? Tästä maaluksesta oli kuva meidän hissankirjassa, suurempana ja rajattuna versiona. (kolmesta ensimmäisestä luurangosta vasemmalta katsottuna)

Soittava luuranko, palkkia kantava luuranko ja kädestä pitävä luuranko.

 

Alkuperäinen ideani oli piirtää näistä luurangoista jonkinlainen katu-yhtye, mutta hahmotellessani näitä paperille ajatus muuttui.

Kaksihan noista pitää aivan selvästi toisiaan kädestä, kunhan poistaa paavin välistä!

Siitäpä se idea sitten lähti. Kuvien ympärille oli hauskaa "maalata" tarinoita, siitä kuinka paavi erottaa rakastavaiset, kuolemankin jälkeen.

Mutta tuollaisesta idean-raakileesta olen kehitellyt monenlaisia ns. konnollisia, kauniita ja itseäni kiehtovia tarinan malleja, jotka nyt vain odottavat kirjoittajaansa. Ehkä joskus sitten.

 

...Valmiin työni kuvia minulla ei ole vielä mahdollisuus näyttää, mutta kun joku täällä kyseli minua näyttämään kaikki luurangot kaapistani, ja uskon hänen tietoisesti tarkoittaneen näitä, niinpä ajattelin laittaa piirrustuksen päätähdet tänne ihailtavaksi (tai mollattavaksi, päätös on vapaasti teidän)

Kuvissa luurangot ovat erikseen ja muokattu korostamaan (kameran avulla) varjoja.

Itse pidän enemmän tuosta ensimmäisestä luurangosta.

 

 

 

 

Kiitän ajastanne. Ja otan vastaan parantelu ehdotuksia,

...liian lihava, huono laskos, korkea otsa?

Tarpeeksi luiseva?